Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A hatalom a végzete felé ...
  2007-03-15 21:06:26, csütörtök
 
   
  Orbán: a hatalom a végzete felé masírozik
2007. március 15., csütörtök 17:45 InfoRádió

A Fidesz elnöke szerint a szabadság magyar híveit a hatalom provokációjával sem sikerült megfélemlíteni. Orbán Viktor a párt március 15-i rendezvényén, az Erzsébet híd pesti hídfőjénél mintegy 200 ezer ember előtt kijelentette: "minden világos elme látja, hogy a hatalom a végzete felé masírozik".

Orbán: nem hunyászkodunk meg az új arisztokraták előtt

A szabadság magyar híveit ma sem sikerült megfélemlíteni, a hatalom provokációja ellenére ismét összegyűltünk - jelentette ki Orbán Viktor.

A tavasz és a magyarok szabadságvágya ma is erősebbnek bizonyult, mint a hatalom ökölrázása - mondta a Fidesz elnöke. A nép akarata ellenére nem lehet kormányozni - tette hozzá.

Öt nemzedék választ el bennünket 1848 hőseitől. Már 17 éve, hogy vér és emberáldozat nélkül visszaszereztük a szabadságot - emelte ki Orbán Viktor, aki szerint "ha 1848-49 után nem törte meg szabadságvágyunkat a törvények sárba tiprása, akkor most sem hátrálunk meg a símaszkos rohamrendőrök elől".

"Nem hunyászkodunk meg az új arisztokraták előtt" - jelentette ki a Fidesz elnöke, hozzátéve: "a mai hatalom élen jár az állam lezüllesztésében, ezeréves bástyákat támad, pártcélokra használja a rendőrséget, a törvények felé helyezi magát".

"A hatalom a végzete felé masírozik"

Orbán Viktor szerint "minden világos elme látja, hogy a hatalom a végzete felé masírozik. Egyetlen országot sem lehet büntetlenül tönkretenni, éllovasból sereghajtóvá tenni". Az ellenzéki párt vezetője hangsúlyozta: felelni kell a törvénytelenül eltitkolt adatokért, a nemzetgazdaság tönkretételéért.

A márciusi forradalmárok a tetszhalálból támasztották fel a nemzetet, azóta tudjuk, hogyan kell győzni, azóta tudjuk, hogy mi magyarok győzelemre született emberek vagyunk - jelentette ki a Fidesz elnöke.

Orbán Viktor hangsúlyozta, azért gyűltek össze, hogy közösen kiáltsák világgá: nem tűrik el, hogy vesztessé nyilvánítsák a magyarokat.

A politikus feltette a kérdést: mit szóltak volna 1848-49 hősei a mai Magyarországhoz, ahol a kormány hadviselésbe kezdett a saját népe ellen? Orbán Viktor szerint '48 hősei egy emberként mondanák: "nem ezt akartuk, nem ezért kötöttünk kardot".

Orbán Viktor kijelentette: az ország bajaiért az új arisztokrácia a felelős, amely felelősség és teljesítmény nélkül élvez kiváltságokat. A Fidesz elnöke szerint a kormány mindenkinek azt üzeni: vesztesek vagytok, fizessetek, és maradjatok nyugton!

A volt miniszterelnök szerint eljön a pillanat, amikor mindenki megérti: az ország ügyei nem képezik a pártok hitbizományát, az a nép tulajdona. "A demokrácia ott van, ahol a nép, ha a nép az utcán van, akkor a demokrácia is ott van."

"Az új többségnek le kell győznie az új artisztokráciát"

A Fidesz elnöke szerint most nem az méricskélendő, mi a jobb- és mi a baloldal. "Most szabadság lesz, vagy önkény. Új többség vagy új arisztokrácia. Szabadság és jólét, vagy önkény és leromlás. Nincs más út, az új többségnek le kell győznie a kiváltságait védelmező új arisztrokáciát" - jelentette ki Orbán Viktor.

Magyarországon minden van, hogy az ember kielégíthesse igényeit, de annyi nincs, hogy kielégíthesse az új arisztokrácia kapzsiságát - mondta a pártelnök, aki hangsúlyozta: ők megtették, amit a demokratikus ellenzék megtehet.

Orbán Viktor szerint a Fidesz az önkormányzati választás után győzelemre vitte a népszavazás ügyét is. "Kivívtuk, hogy az emberek szabadon dönthessenek arról, amiről 2006-ban nem dönthettek. Becsüljük meg a népszavazás történelmi lehetőségét"- mondta a párt elnöke, aki szerint most az embereknek kell dönteniük, mert "a mi kórházaink, a mi családunk, a mi gyermekeink jövője, a mi hazánk sorsa forog kockán".

Futni, de gyorsan

"A népnek joga van elkergetni a kormányt egy demokráciában is, ha az a népakarat ellenére kormányoz, ha ez emberek létét veszélyezteti. Joga van, egy feltétellel: ha a népakarat kinyilvánításának minden alkotmányos eszközét igénybe vette, és a kormány elmulasztja alávetni magát a nép akaratának" - jelentette ki Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke szerint sarokba szorult a koalíció, nem maradt számára más hely, mert mindent elveszített: hitelét, szavazóit, erkölcsi alapját. "Ezek után Európa minden kormánya lemondott volna, ők azonban foggal-körömmel ragaszkodnak székükhöz" - hangsúlyozta Orbán Viktor.

A népszavazás az utolsó alkotmányos eszköz, amellyel az emberek kinyilváníthatják akaratukat - közölte az ellenzéki párt vezetője. "Utána vagy azt teszi a kormány, amit az emberek akarnak, vagy elkergethető lesz" - jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve: "onnantól fogva nincs több magyarázkodás, nem marad más számára mint futni, de gyorsan".

Ezért érdemes hittel és jókedvűen gondolkodnunk Magyarország jövőjéről - tette hozzá a Fidesz elnöke, aki szerint "nem kell harag, nem kell gyűlölet, Magyarországnak méltósággal és jókedvűen kell győznie, ahogy a tavasz győz miden évben a tél felett".

Schöpflin: tüntessük el a félelmet az országból!

A Fidesz európai parlamenti képviselője, Schöpflin György is a szabadság eszmeisége köré szőtte gondolatait. Sok vajúdás kellett a félelemmentes hatalomgyakorláshoz - hangsúlyozta a politikus. "Önmagában nem elég a zsarnokokat elkergetni, az emberek is alkotó elemei a demokráciának" - jelentette ki Schöpflin György.

"A félelem nem tűnt el, hanem újra és újra feléledt és azok, akik érdekeltek a fenntartásában, e célból régi új módszereket vetnek be" - jelentette ki, majd hozzátette: sokkal könnyebb a hatalom gyakorlása, ha azzal nem kell elszámolniuk. Ez a tartozás nem felesleges luxus, hanem szerves része a félelemmentes demokráciának - hangsúlyozta Schöpflin György.

"Tüntessük el a félelmet az országból!" - szólította fel az egybegyűlteket a Fidesz európai parlamenti képviselője.

Landsbergis: legyenek bátrak!

"Csak a meggyőződésemet, a szeretetemet és a hitemet hoztam el Önöknek. Legyenek bátrak és a szabadság győzedelmeskedik. Isten áldja Magyarországot!" - hangsúlyozat beszédében Vytautas Landsbergis volt litván miniszterelnök.

Deutsch-Für: elegünk van a kordonokból

Deutsch-Für Tamás, a Fidesz elnökének kabinetfőnöke kijelentette: nincsenek örökké tartó hazugságok. "Börtönbe lehet zárni embereket, vasfüggöny mögé országokat, kordonnal börtönbe lehet zárni az ország főterét, de csak idő kérdése, hogy felszabaduljanak" - jelentette ki Deutsch-Für Tamás.

"Elegünk van a kordonokból, hogy el akarják venni a szabadságunkat, hogy kényük-kedvük szerint lefasisztázzanak bennünket" - mondta a Fidesz elnökének kabinetfőnöke.

"Lassan mondom, hogy szocialista pártelnök-miniszterelnök is megértse: elegünk van abból, hogy tönkreteszik a hazánkat" - jelentette ki Deutsch-Für Tamás, aki felszólította a tömeget: "mutassuk meg nekik, hogy hol lakik a magyarok istene!"

A fideszes politikus közölte: a szabad Magyarországon nem fognak ellopni egyetlen fillért sem, mert nem hagyjuk. "Loptak már eleget" - fogalmazott.

"Tavaly október 23-án nem volt forradalom Magyarországon, de leverték. Ma sincs forradalom, de nem engedjük, hogy leverjék" - közölte Deutsch-Für Tamás.

Mintegy kétszázezer ember

A távirati iroda becslése szerint mintegy kétszázezer ember gyűlt össze csütörtökön délután Budapesten a Fidesz által hirdetett nagygyűlésre.

A tömeg teljesen megtöltötte a Szabadsajtó utat és a Kossuth Lajos utcát egészen az Astoriáig. Sokan vannak a környező mellékutcákban. A tömegben nagyon sok nemzetiszínű és néhány árpádsávos zászlót látni.

A színpad mellett, a Szabadsajtó út elején lévő étteremben gyülekeztek a Fidesz politikusai, illetve a rendezvény vendégei. Látni lehetett Grosics Gyulát, az Aranycsapat kapusát és Csoóri Sándor költőt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: lezüllesztésében, felszabaduljanak, lefasisztázzanak, győzedelmeskedik, provokációjával, magyarországnak, meggyőződésemet, tönkretételéért, visszaszereztük, magyarországhoz, artisztokráciát, magyarországon, szabadságunkat, miniszterelnök, szabadságvágya, magyarországot, megfélemlíteni, fenntartásában, egybegyűlteket, arisztrokáciát, mellékutcákban, törvénytelenül, nemzetgazdaság, kielégíthesse, demokráciának, hunyászkodunk, arisztokraták, magyarázkodás, forradalmárok, kiváltságokat, kabinetfőnöke, arisztokrácia, félelemmentes, méricskélendő, veszélyezteti, demokráciában, végzete felé, szabadság magyar, hatalom provokációjával, párt március, hatalom provokációja, magyarok szabadságvágya, hatalom ökölrázása, törvények sárba, símaszkos rohamrendőrök, állam lezüllesztésében, törvények felé, ellenzéki párt, törvénytelenül eltitkolt, nemzetgazdaság tönkretételéért, márciusi forradalmárok, tetszhalálból támasztották, Orbán Viktor, Schöpflin György, Vytautas Landsbergis, Deutsch-Für Tamás, Kossuth Lajos, Grosics Gyulát, Csoóri Sándor,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Volt egy...  Az idő elsodorja létezésünk  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Becsüld meg azt amid van,...  A föld szépségéért  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Ma  Facebookon kaptam  Szent György nap  Jó éjszakát  Ha így haladunk...  Föld napja április 22  Paul David Tripp Április 25  Emlék  Gábor Dénes gondolata  A föld szépségéért  Idézetek a barátságról  Ma  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Szép estét kedves látogatóimna...  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Ma  Alvó cica  Föld napja április 22  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Semmit ne higgy el  Gondolatok az életről és szere...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Föld napja április 22  Ébredj  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Búzaszentelés  Ez a jó az alvásban.  Bizonyos kulturális szint nélk...  Minden szülő a lényével nevel.  Különös!  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Minden gyerek jó.  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  A Föld napja  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Jó éjt  Beney Zsuzsa - Tavasz  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Muratáj  Facebookon kaptam  Jó éjt  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét  Facebookon kaptam Krisztinától  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Gárdonyi Géza - Április végén  Föld napja április 22  Emberként automatikusan értéke...  A világnak égető szüksége van ... 
Bejegyzés Címkék
végzete felé, szabadság magyar, hatalom provokációjával, párt március, hatalom provokációja, magyarok szabadságvágya, hatalom ökölrázása, törvények sárba, símaszkos rohamrendőrök, állam lezüllesztésében, törvények felé, ellenzéki párt, törvénytelenül eltitkolt, nemzetgazdaság tönkretételéért, márciusi forradalmárok, tetszhalálból támasztották, politikus feltette, kormány hadviselésbe, saját népe, emberként mondanák, ország bajaiért, kormány mindenkinek, volt miniszterelnök, ország ügyei, pártok hitbizományát, kiváltságait védelmező, ember kielégíthesse, demokratikus ellenzék, önkormányzati választás, népszavazás ügyét, emberek szabadon, népszavazás történelmi, párt elnöke, embereknek kell, népnek joga, népakarat kinyilvánításának, kormány elmulasztja, utolsó alkotmányos, emberek kinyilváníthatják, emberek akarnak, tavasz győz, szabadság eszmeisége, zsarnokokat elkergetni, hatalom gyakorlása, félelemmentes demokráciának, hitemet hoztam, szabadság győzedelmeskedik, ország főterét, magyarok istene, fideszes politikus, szabad Magyarországon, távirati iroda, tömeg teljesen, környező mellékutcákban, tömegben nagyon, színpad mellett, rendezvény vendégei, lezüllesztésében, felszabaduljanak, lefasisztázzanak, győzedelmeskedik, provokációjával, magyarországnak, meggyőződésemet, tönkretételéért, visszaszereztük, magyarországhoz, artisztokráciát, magyarországon, szabadságunkat, miniszterelnök, szabadságvágya, magyarországot, megfélemlíteni, fenntartásában, egybegyűlteket, arisztrokáciát, mellékutcákban, törvénytelenül, nemzetgazdaság, kielégíthesse, demokráciának, hunyászkodunk, arisztokraták, magyarázkodás, forradalmárok, kiváltságokat, kabinetfőnöke, arisztokrácia, félelemmentes, méricskélendő, veszélyezteti, demokráciában, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1696
  • e Hét: 7204
  • e Hónap: 15808
  • e Év: 51749
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.